Om Mig

Om Mig

Jeg hedder Amanda og kommer af en flere generationers hestefamilie, så man kan nærmest sige, at det ligger i blodet. Min mormor og morfar har redet hos den kongelige berider tilbage i 1950'erne inde på Christiansborg, hvor man dengang skulle anbefales. Min mor bliver født i 1961 og forsætter kærlgheden for heste. Da jeg bliver fødr i 1993 har vi 5 heste på det tidspunkt. Min mor havde stadig sin barndomspony Sorteper (som var hjemmeavlet) som jeg sad på som helt lille pige. Jeg blev trukket ture på sorteper fra helt spæd af, så jeg sad på en hest før jeg kunne gå. 
IICT er en international organisation, som beskæftiger sig med akkreditering, kvalitetssikring og forsikring indenfor komplementære terapiformer til mennesker og dyr. De spænder over alt fra meget alternative tilgange som healing over akupunktur og til 100% videnskabeligt funderede teknikker som laserterapi og manuelle terapiformer. Hos IICT er der fokus på, at deres associerede uddannelsesudbydere tilbyder et seriøst og dybdegående pensum, har fastlagte retningslinjer omkring administration, etik og forsikring, samt hvilke terapiformer der anvendes.
I dette forum er Center for Dyreterapis uddanenlser godkendt og desuden finder vi bl.a. Masterson Method fra USA og Equestricare fra Australien, som begge er meget populære og respekterede uddannelsesudbydere og udviklere omkring den veterinære fysioterapi og forskellige tilgange til den.

Medlemmerne af foreningen er udelukkende uddannet på skoler, som er internationalt godkendt til uddannelse og efteruddannelse gennem IICT og IEBWA. I Danmark er det kun Center for Dyreterapi, som har denne godkendelse.

Alle medlemmer af foreningen er ansvarsforsikrende og har den særlige udvidede ansvarsforsikring som gælder, når vi arbejder på din hest.

Desuden forpligter medlemmer af foreningen sig til at deltage i minimum 14 timers efteruddannelse årligt. Denne efteruddannelsen kan foregå i foreningens eget regi eller eksternt.

Det er strengt påkrævet at alle medlemmer desuden følger dansk lovgivning omkring arbejdet med andre folks heste.

EBWA er verdens førende brancheforening indenfor kropsterapi til heste. Oprindeligt er foreningen dannet af folkene bag Equinology, som var blandt de første i verden til at udbyde uddannelse indenfor hestemassage og fysioterapi. Foreningen rummer medlemmer fra flere seriøse uddannelsesudbydere internationalt. I Danmark er Center for Dyreterapi godkendt og er blandt andet i fint selskab med alle Equinologys afdelinger.
IEBWA er et verdenskendt kvalitetsstempel i vores branche og er velkendt og udbredt i England, USA, Afrika og Australien.
Kravene for at blive godkendt skole hos dem er tårnhøje de fokuserer blandt andet på undervisernes erfarings- og uddannelsesniveau, indhold af pensum, længde på uddannelserne, referencer samt skolens etik og fokus på national lovgivning indenfor faget.

Uddannelsen til BBH Basisinstruktør er en vidensbaseret instruktøruddannelse, der henvender sig både til nuværende undervisere, samt dig der brænder for at skabe større forståelse mellem hest og rytter, men endnu ikke har undervisningserfaring. Uddannelsen indeholder en afsluttende eksamen for eksterne censorer og du er således sikret et højt kvalitetsstempel, når du er færdig.

Med vores uddannelse, BBH Basis Instruktør, har vi skabt en instruktøruddannelse, der sætter dig i stand til at undervise både voksne og børn på basisniveau, indenfor alle discipliner. Som eksamineret BBH Basis Instruktør, vil du kunne hjælpe dine elever med en grundopbygning af en mentalt velfungerende hest med et fysisk sundt basisfundament, der ligger til grund for en hvilken som helst ridedisciplin.

Centreret Ridning er baseret på viden om menneskets og hestens anatomi, balance, bevægelse og på forståelse for, hvordan tanker påvirker kroppen og hvordan begge påvirker hesten. Centreret Ridning er ikke en separat ridestil eller disciplin, men omfatter alle ridestile og discipliner. Der anvendes centrering og grounding teknikker fra den orientalske kampsport sammen med kropsbevidsthed, mental visualisering og sportspsykologi. Gennem øget kropsbevidsthed og hæmning af gamle vaner som erstattes af en mere balanceret, fri og koordineret brug af sig selv, kan både hest og rytter bevæge sig mere frit og komfortabelt og udvikle deres bedste præstation.

Centreret Ridning kan lære dig, hvordan du kan hjælpe din krop til at gøre, hvad du behøver for et godt ridt. Teknikkerne i Centreret Ridning hjælper med at forbedre din smidighed, stabilitet og tydelige signaler, som gør ridning mere komfortabel for både hest og rytter. Eftersom du lærer og oplever principperne gennem din hests bevægelse og respons, kan du og din hest ‘tune in’ på hinanden og arbejde sammen i harmoni.

Disse teknikker kan øge selvtilliden og fornøjelsen og løsne spændinger i hest og rytter, som gør træningen lettere. De hjælper også folk med at coope med gamle skader og kroniske tilstande, som kan forårsage smerte under eller efter ridning.

Aspiratnt som teknisk delegeret


Som frivillig lægmand i Hestens Værn kræver det, at du har et stort engagement og viden om heste og deres adfærd og velfærd. Du skal kunne vurdere hestens tilstand og forhold og du skal indgå i dialog med ejer/bruger om at løse evt. problemer. Du skal kunne afse din fritid på lokale hesteværnssager. Lægmanden overholder altid lovgivningen, herunder reglerne om den private ejendomsret.

Dobbeltklik her for at tilføje din egen tekst.

Dobbeltklik her for at tilføje din egen tekst.

Muskulær og Neuromotorisk Træning
Muskulær og Neuromotorisk Træning
Bestået efteruddannelseskursus om 'Muskulær og Neuromotorisk Træning af Heste'

Mine undervisere

Jeg modtager selv undervisning flere gange om måneden


Susan Kjærgård:


Klaus Toftgaard


Stine Joy


Randi Frost

Fremtiden

Jeg har planer om, at blive ved med at blive klogere og uddanne mig, Det jeg har i støbeskeen lige nu er:


8 April 2020: Centreret Ridning: Open Clinic

10 - 12 April 2020: Centreret Ridning Instruktøruddannelse Level 1 Del 1

21 - 24 Maj 2020: Centreret Ridning Instruktøruddannelse Level 1 Del 2

11 Juni 2020: Workshop i Muskulær- Og Neuromotorisk (Gen)Optræning Til Heste 

12 Juni 2020: Workshop i Kinesiotaping Til Heste

Simba (Lille Løveunge)

Traver/Oldenborger/DV

06/06-1997

159 cm


Pintoligaens Red-Butler

Pinto

26/05-1996

128 cm

Kirsebærgårdens Le Cooper

Oldenborger

01/06-2017

162 cm

Herkules

Adipisicing elitse eiusmod tempor incididun labore the magna aliquenim.

Samwise Gamgee

Trakehner

25/05-2016

168 cm

Roxy the Husky

Adipisicing elitse eiusmod tempor incididun labore the magna aliquenim.

© Copyright. All Rights Reserved.

Sociale medier

Følg med i hverdagen som Fysiurgisk Hesteterapeut. Følg også med i tilbud og konkurrencer.

Amanda Wagner - Horse Therapy

Frederiksdalsvej 78A, 2830 Virum


Kontakt

Telefontid

Hvis det ikke er muligt at ringe indefor telefontiden er man altid velkommen til at sende en SMS eller mail.

Mandag - Fredag: 08:00 til 10:00

Lørdag: 10:00 til 11:00

Søndag: LUKKET